zondag 9 juni 2013

Marie Antoinette?

Zoals gewoonlijk was mijn bezoek aan België weer kort maar krachtig, en leuk! In plaats van heel mijn verlengd weekend door te brengen in België, is mijn papa op vrijdagochtend met de auto naar Versailles gereden om nadien de rest van het weekend door te brengen in Parijs. 

Versailles, of beter gezegd het "Chateau de Versailles" is het paleis waar verschillende franse koningen hebben in gewoond. De laatste koninklijke bewoners waren louis XVI en zijn vrouw Marie Antoinette tot de franse revolutie uitbrak en ze veroordeeld werden tot de guillotine. Tot het domein behoort niet alleen het paleis maar ook de tuinen, het grote en het kleine tuinhuis, enz...  en alles uiteraard met een prachtig interieur. Maar aangezien, zeker in dit geval, foto's meer zeggen dan woorden... 






























Na een zeer vermoeiende dag in Versailles zijn we op zaterdag een aantal galerijen gaan bezoeken. Ook Saint-Germain-des-Prés (even gaan shoppen kon niet ontbreken) stond op het programma met het mooie jardin de Luxembourg waar je de senaat kan vinden. In jardin de Luxembourg zijn er verschillende vijvers (waarvan 1 grote waar kindjes een bootje kunnen huren) en ook een replica van het vrijheidsbeeld dat in Amerika staat. Als afsluiter een aperitief in het beroemde café "Café de Flore". Samen met "Les deux magots" is het één van de oudste cafés in Parijs en is het interieur zo goed als onveranderd gebleven. Beide cafés hadden een bekend cliënteel van schrijvers en denkers. De franse literatuurprijs, Prix de Flore, wordt hier elk jaar uitgereikt.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten